Російські війська обстріляли окупований Енергодар — є поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська обстріляли окупований Енергодар — є поранені

Російські війська обстріляли окупований Енергодар — є поранені
Джерело:  online.ua

14 серпня російські війська обстріляли Енергодар Запорізької області поблизу ЗАЕС. Повідомляється про постраждалих серед цивільного населення.

Джерело: мер Енергодара Дмитро Орлов

Війська РФ обстріляли Енергодар

Внаслідок обстрілу Енергодара, який було здійснено сьогодні з передмістя - району яхт-клубу (СОТ «Волна»), в першому мікрорайоні є постраждалі серед цивільного населення.

Раніше Орлов закликав містян до обережності та за можливістю обмежити знаходження на вулицях міста.

Напередодні ГУР інформувало, що російські війська обстрілюють ЗАЕС з села Водяне, та готують провокації під українським прапором.

Фото — facebook.com/energoatom.ua

Ситуація на ЗАЕС

На станції внаслідок артилерійського обстрілу росіян пошкоджено перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій.

Частково зруйновано пожежну частину, що відповідає за безпеку ЗАЕС.

Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення. Гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини.

Одночасно російські війська активно створюють «картинку» для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси «масовки», яка має виконувати роль начебто «місцевих жителів та персоналу». Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках.

До стели «Енергодар» на в’їзді в місто росіяни підігнали самохідну артилерійську установку «Піон» із нанесеною білою фарбою літерою «Z».

На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?