Російський Газпром суттєво скоротив видобуток та експорт газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російський Газпром суттєво скоротив видобуток та експорт газу

Російський Газпром суттєво скоротив видобуток та експорт газу
Джерело:  online.ua

Протягом останніх 11 місяців російський газовий монополіст "Газпром" скоротив видобуток газу на 19,4%, порівняно з минулим роком, а також скоротив експорт на 44,5%.

Джерело: пресслужба "Газпрому"

"Газпром" продожує зазнавати збитків на тлі війни

У січні-листопаді 2022 року "Газпром", за попередніми даними, видобув 376,9 млрд куб. м газу. Це на 19,4% (на 90,8 млрд. куб. м) менше, ніж минулого року, – вказано у звіті монополіста.

Окрім того, зазначається, що попит на газ компанії на внутрішньому ринку за цей період впав на 5,7% (12,8 млрд куб. м).

Що важливо розуміти, експорт газу до країн далекого зарубіжжя становив 95,2 млрд куб. м – а це на 44,5% (76,3 млрд куб. м) менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також "Газпром" підтверджує, що експорт газу до Китаю газопроводом "Сила Сибіру" в рамках двостороннього довгострокового контракту між "Газпромом" і CNPC зростає.

Зниження споживання газу в Європейському союзі стало ключовим фактором скорочення попиту на газ у світі. За одинадцять місяців поточного року, за першими попередніми оцінками та доступними оперативними даними, світовий попит скоротився на 55 млрд куб. м. Зазначимо, що зниження споживання газу у 27 країнах ЄС становило близько 50 млрд куб. м, у Великій Британії – понад 6 млрд куб. м, – йдеться у звіті "Газпрома".

Не можна також не загадати про те, що монополіст протягом січня-жовтня видобув 344 мільярда кубометрів газу, що на 18,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року та майже вдвічі скоротив експорт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?