Російський "великий наступ" на Донбасі досягає своєї кульмінації — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський "великий наступ" на Донбасі досягає своєї кульмінації — ISW

Російський "великий наступ" на Донбасі досягає своєї кульмінації — ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики зазначають, що весняний наступ Росії наближається до кульмінації. А нові хвилі мобілізації не зможуть допомогти РФ змінити ситуацію на лінії фронту. 

Джерело: ISW

Наступ ПВК Вагнер біля Бахмуту досягає кульмінації

19 березня речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що Росія не змогла зібрати достатньо сил для передбачуваного великого наступу на Донбасі.

Він зазначив, що нинішні наступальні дії РФ не можна назвати «великою стратегічною операцією», оскільки російські сили не можуть навіть завершити тактичне захоплення Бахмута.

Американські аналітики оцінюють, що наступ групи Вагнера поблизу Бахмута, ймовірно, наближається до кульмінації.

Російським військам також важко досягти значних успіхів в інших місцях уздовж лінії фронту, зокрема в районі Авдіївки-Донецька та Вугледара.

Фото - understandingwar.org

Російські війська атакують Авдіївки

19 березня речник Таврійських сил оборони України полковник Олексій Дмитрашківський зазначив, що російські війська відчайдушно атакували Авдіївку, щоб відновити наступальні операції на Вугледарському напрямку.

Аналітики припускають, що продовження російських атак у районі Авдіївки частково має на меті відтягнути українські резерви із західної частини Донецької області до район міста Авдіївка-Донецьк.

Дмитрашківський заявив, що цей оновлений наступ наступу на Авдіївку нещодавно призвів до втрат Росії навколо Авдіївки, що становлять еквівалент однієї роти.

Триваючі російські наступальні дії вздовж лінії Сватове-Кремінна, навколо Бахмута, а також уздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк і Вугледар не дали більш ніж додаткових тактичних здобутків у перші кілька місяців 2023 року, - зазначили аналітики.

Раніше Росія направила близько 300 тис мобілізованих для проведення весняного наступу.

Проте якщо 300 тис російських солдатів не змогли дати Росії вирішальної наступальної переваги в Україні, дуже малоймовірно, що залучення додаткових сил у майбутніх хвилях мобілізації призведе до кардинально інших результатів цього року, - роблять висновок у ISW.

Аналітики зазначають, що з цієї причини Україна має хороші шанси на перехоплення ініціативи та початок контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?