Росію остаточно відсторонили від двох наступних Олімпіад. Під питанням футбольний ЧС-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росію остаточно відсторонили від двох наступних Олімпіад. Під питанням футбольний ЧС-2022

Росію остаточно відсторонили від двох наступних Олімпіад. Під питанням футбольний ЧС-2022
Джерело:  online.ua

У Спортивному арбітражному суді (CAS) розкрили остаточне рішення щодо апеляції Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) проти вердикту Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Судді підтримали відсторонення росіян від міжнародних змагань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт CAS.

За оприлюдненими даними, у рішенні агентства говориться про термін у 2 роки, в який спортсмени не зможуть виходити під російським прапором. Суд скоротив попередню вимогу в 4 роки.

Рішення вже набуло чинності, тож російські спортсмени не зможуть представляти свою країну на міжнародному рівні до 16 грудня 2022 року. Утім, вони можуть брати участь під нейтральним прапором.

Також йдеться про заборону проведення міжнародних змагань. РУСАДА втратило свій статус відповідності на 2 роки.

Таким чином санкції за систематичне використання допінгу відлунають Росії пропуском Олімпійських ігор-2020 у Токіо, які через пандемію коронавірусу перенесли на 2021 рік, а також зимових Ігор-2022 у Пекіні.

Британське видання Telegraph відзначає, що санкції можуть поширюватися також на Чемпіонат світу з футболу 2022 року.

Рослідування з приводу ймовірного використання російськими спортсменами допінгу на регілярній основі почалося після 2014 року. Процес стартував після того, як Росія стала господарем Зимової олімпіади у Сочі.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники спортивного арбітражного суду в Лозанні зареєстрували позов від Української асоціації з футболу щодо скасованого матчу Ліги націй. Судова структура почала розгляд обставин, за яких УЄФА винесла вирок щодо технічної поразки України на користь Швейцарії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?