РосЗМІ заявляють про масштабні втрати ПВК "Вагнера" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

РосЗМІ заявляють про масштабні втрати ПВК "Вагнера" в Україні

РосЗМІ заявляють про масштабні втрати ПВК "Вагнера" в Україні
Джерело:  online.ua

Згідно з даними російських журналістів, Група "Вагнера" продовжує масово втрачати своїх найманців на війні в Україні. Так, із 50 тисяч завербованих ув'язнених у російських колоніях — залишилось лише близько 10 тисяч.

Джерело: БФ "Русь сидящая", видання Meduza

ПВК "Вагнера" втратила на війні в Україні близько 80% завербованих ув'язнених

За словами очільниці БФ Ольги Романової, станом на початок 2023 року ПВК вдалося завербувати 42 - 43 тисячі ув'язнених. Зараз їх, цілком можливо, уже понад 50 тисяч.

З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або зникли безвісти, або дезертирували, або здалися в полон, - озвучила свої дані Романова.

Вона також звертає увагу на те, що тікати з поля бою "зі страшною силою" ув'язнені почали ще восени.

Так, чимало найманців Групи "Вагнера" втекли назад у РФ зі зброєю. До прикладу, очільниця БФ "Русь сидящая" згадала про випадок, який стався у грудні минулого року в Ростовській області.

Тоді колишній в'язень, який дезертирував, відкрив вогонь по поліцейських та пораних одного з них.

На перконання Романової, засновник та фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який обіцяв російському диктатору Путіну виграти війну, не веде статистики щодо зниклих або тих ув'язнених, які дезертирували, просто записуючи їх усіх у список загиблих.

Це підтверджують повідомлення про те, що "вагнерівці" повертають родичам ув'язнених порожні труни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?