Розслідувачі Bellingcat ідентифікували військового РФ — він катував українського полоненого
Категорія
Україна
Дата публікації

Розслідувачі Bellingcat ідентифікували військового РФ — він катував українського полоненого

Розслідувачі Bellingcat ідентифікували військового РФ — він катував українського полоненого
Джерело:  online.ua

Журналісти групи Bellingcat ідентифікували російського військового, який катував українського військовополоненого у відео, які поширювалися соцмережами наприкінці липня.

Джерело: Bellingcat, Insider

Журналісти ідентифікували російського воєнного злочинця

Воєнним злочинцем виявився 29-річний уродженець Туви на імʼя Очур-Суге Монгуш. Він є членом батальйону «Ахмат», чеченського воєнізованого формування, яке служить у збройних силах Росії в Україні.

Журналісти повідомляють, що знущання над українським військовим відбувалися на території санаторію «Привілля» в Луганській області.

Злочинця впізнали по характерному ковбойському капелюху, браслету і військовій формі.

Bellingcat зв’язався з цією особою, щоб запропонувати їй право на відповідь.

У розмові з журналістами він зізнався, що потрапив в Україну в складі групи «Ахмат» і що він «людина в ковбойському капелюсі», яку бачили у випусках новин.

Хоча він заперечував, що фігурував на відео з каліцтвами та стратами, він підтвердив, що його затримали та допитували російські служби безпеки щодо кадрів. У ФСБ сказали йому, що на них насправді зображено, як українські солдати калічать одного зі своїх товаришів.

Боєць розповів Bellingcat, що повернувся до Росії «більше місяця тому» після служби в «Ахматі» в Україні.

Іншим журналістам він сказав, що нікого не катував і взагалі ніколи не тримав у руках зброю, а просто супроводжував російських журналістів, а відео за його участю просто змонтовано.

Нагадаємо, що 28 липня в одному з російських Telegram-каналів зʼявилося відео, на якому катують, а потім страчують українського військовополоненого.

Омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що Україна має всю необхідну інформацію про російського військового, який катував українського військовополоненого.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?