Розвідка Британія фіксує завершення "великого" наступу армії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Британія фіксує завершення "великого" наступу армії РФ

Розвідка Британія фіксує завершення "великого" наступу армії РФ
Джерело:  online.ua

Британські розвідники звертають увагу на те, що намір армії РФ стабілізувати лінію фронту вказує на те, що росіяни хочуть повернутися до оборонного оперативного плану після того, як "великий" весняний наступ остаточно провалився.

Джерело: Міноборони Британії

Армія РФ повертається до оборони на фронті

Згідно з даними іноземної розвідки, штурм росіянами міста Бахмут на Донбасі значною мірою зупинився. Експерти дійшли висновку, що це, цілком можливо, є наслідком значного виснаження армії РФ на цій ділянці фронту.

Британські розвідники не заперечують той факт, що Збройні сили України також зазнала значних втрат, намагаючись захистити місто-фортецю.

Окрім того, наголошується, що ситуація у країні-агресорці погіршилася через постійні публічні конфлікти між командою глави Міноборони РФ Сергія Шойгу та ПВК "Вагнера".

Росія, ймовірно, змістила свій оперативний фокус на Авдіївку, що на південь від Бахмута, і на сектор Кремінна-Сватове на півночі - райони, де Росія, швидше за все, прагне лише стабілізувати лінію фронту, - йдеться в звіті.

На переконання британських розвідників, це вказує на загальне повернення армії РФ до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів спроб Росії провести загальний наступ з січня 2023 року.

Bloomberg повідомляє, що Путін вирішив завершити наступ на фронті

Як вдалося дізнатися британським журналістам, очільник Кремля Володимир Путін уже відмовився від ідеї щодо подальшого наступу на полі бою цієї весни.

Окрім того, наголошується, що диктатор наказав своїм посіпакам зосередитися на стримуванні контрнаступу Збройних сил України.

Наразі на полі бою знаходяться майже всі 300 000 росіян після масштабної осінньої мобілізації, проте Росія не змогла захопити жодного великого міста, - наголошують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?