Розвідка Британії оцінила можливості РФ призвати ще 400 тис контрактників
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Британії оцінила можливості РФ призвати ще 400 тис контрактників

Розвідка Британії оцінила можливості РФ призвати ще 400 тис контрактників
Джерело:  online.ua

Росія буде намагатися поповнити армію за рахунок ще 400 тис контрактників. Попри добровільність контракту, в британській розвідці передбачають, що регіональні органи влади будуть змушувати чоловіків приєднуватися до армії.

Джерело: Міноборони Британії

Російська арміє планує призвати сотні тисяч людей

Звіти російських ЗМІ свідчать про те, що влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 000 військових.

Росія представляє кампанію як залучення добровольців, професійних кадрів, а не як нову обов’язкову мобілізацію, - вказано у звіті.

Проте там зазначають, що існує реалістична ймовірність того, що на практиці ця різниця буде розмитою, і що регіональна влада намагатиметься досягти встановлених цілей набору, примушуючи чоловіків вступати до ЗС РФ.

Російська влада, ймовірно, обрала нібито «волонтерську модель» призову, щоб задовольнити дефіцит персоналу і мінімізувати внутрішні інакомислення. Дуже малоймовірно, що кампанія залучить 400 справжніх добровольців.

У розвідці Британії зазначають, що відновлення військової потужності Росії в Україні вимагатиме не лише персоналу, Росії потрібно більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз.

Мобілізація у РФ

У вересні 2022 року російський диктатор Володимир Путін оголосив у РФ часткову мобілізацію для війни проти України.

Згідно з даними Федеральної служби статистики РФ, минулого року до російської армії призвали приблизно 400 тис людей.

Проте ці дані не фіксують кількість чоловіків, завербованих приватними військовими компаніями. Таким чином загальна кількість мобілізованих, ймовірно, перевищила півмільйона.

Оскільки Путін готується до тривалої війни проти України, у 2023 році Кремль хоче залучити до армії ще 400 тис контрактників.

Раніше Путін ухвалив збільшення російської армії з 1,15 до 1,5 мільйона до 2026 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?