Розвідка Британії озвучила свою версію кількості вбитих солдатів РФ у Макіївці
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії озвучила свою версію кількості вбитих солдатів РФ у Макіївці

Розвідка Британії озвучила свою версію кількості вбитих солдатів РФ у Макіївці
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, в результаті потужного удару ЗСУ по будівлі училища у Макіївці у новорічну ніч українським силам вдалося знищити понад 300 солдатів РФ. 

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

На Новий рік у Макіївці було знищено понад 300 окупантів — розвідка Британії

Росія з високою ймовірністю зазнала втрат у понад 300 осіб внаслідок удару по розміщенню військ у Макіївці під Донецьком 1 січня 2023 року. За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не отримали поранення, - мовиться у заяві Міноборони Британії.

Британські розвідники також звертають увагу на те, що після удару команда глава Мінобоорони РФ Сергія Шойгу наважилася на неочікуваний крок і публічно визнала, що зазнала втрат, збрехавши про 89 убитих.

Іноземні експерти припускають, що Кремль усвідомлював, що не може взагалі ухилятися від коментарів на тлі масової критики на адресу російського командування у зв'язку з цим інцидентом.

За словами британських розвідників, разюча різниця між кількістю жертв, які назвала Москва, і можливим справжнім числом вбитих знову підтверджує незмінну дезінформації в публічних заявах влади РФ.

Як правило, це відбувається в результаті поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, і поширення неточних повідомлень молодшими посадовими особами, які прагнуть применшити свої промахи в російській культурі звинувачення та звільнення, - пояснюють представники Міноборони Британії.

Що цікаво, перехоплення ГУР вказує на те, що ЗСУ влучним ударом вдалося ліквідувати понад 600 мобілізованих росіян в тимчасово окупованій Макіївці. Про це українські розвідники дізналися, прослухавши розмову окупантів, які вивозили тіла вбитих росіян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?