Розвідка Британії попереджає про плани Путіна щодо ПВК Вагнер
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Британії попереджає про плани Путіна щодо ПВК Вагнер

Розвідка Британії попереджає про плани Путіна щодо ПВК Вагнер
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським розвідникам, команда президента РФ Володимира Путіна має намір продовжити співпрацю з лояльними до себе представниками ПВК "Вагнер" після того, як її керівництво, цілком можливо, все-таки загинуло в авіакатастрофі. 

Джерело:  Міністерство оборони Британії

Які у Путіна плани щодо ПВК Вагнер — дані розвідки Британії

Іноземні розвідники звертають увагу на те, що 29 вересня у Росії опублікували відео, на якому зафіксовано, як російський диктатор проводить зустріч з колишнім представником керівництва групи Вагнера Андрієм Трошевим, а також наказує йому створювати "нові добровольчі підрозділи".

Варто зазначити, що під час зустрічі був присутній заступник глави Міноборони РФ Юнус-Бек Євкуров.

На час заколоту лідера групи Євгенія Пригожина Трошев, схоже, заохочував "вагнерівців" підписувати контракти. Розвідка припускає, що зараз багато хто серед "вагнерівців" вважає його зрадником. Тим часом Євкуров, схоже, здійснював поїздки до Африки.

 Про що свідчать останні зустрічі Путіна

На переконання розвідки Британії, підтримка російським диктатором Трошева і Євкурова підтверджує той факт, що Кремль планує продовжити використовувати добровольчі підрозділи та приватні військові компанії, та планує майбутнє для ПВК "Вагнер".

РФ готується покладатися на досвід ветеранів, які доведуть свою лояльність, і продовжить присутність у країнах Глобального півдня, але ймовірно з більшим наглядом з боку Кремля, – зазначають іноземні розвідники.

Окрім того, наголошується, що "вагнерівців" знову почали перекидати в Україну на окуповану Донецьку область.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?