Розвідка оцінила ймовірність наступу армії Білорусі на Україну у найближчій перспективі
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка оцінила ймовірність наступу армії Білорусі на Україну у найближчій перспективі

Розвідка оцінила ймовірність наступу армії Білорусі на Україну у найближчій перспективі
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки України наразі не фіксує на території Білорусі створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року. З такою заявою виступив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Джерело: національний телемарафон "Єдині новини"

ГУР не фіксує можливість наступу армії Білорусі на Україну

За словами Скібіцького, у Білорусі українська розвідка очікує активізацію бойової підготовки, тому що з 1 грудня у збройних силах цієї країни розпочинається новий навчальний рік.

Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ.Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі не видно, - зазначає представник ГУР.

Впдим Скібіцький також офіційно підтвердив, що близько 9 тисяч військовослужбовців 1-ї танкової армії провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів.

Наразі ГУР Міноборони не відкидає двох можливих сценарії застосування цієї дивізії: або з території Білорусі, або ротаційне повернення на територію України, цілком ймовірно, на Харківський напрямок.

На перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави Білорусь-Росія. Проте для цього недостатньо озброєння, - наголошують українська розвідники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?