Розвідка попередила про нову провокацію бойовиків в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка попередила про нову провокацію бойовиків в ОРДЛО

Розвідка попередила про нову провокацію бойовиків в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки при Міністерстві оборони звернуло увагу на нові провокаційні навчання бойовиків окупаційного режиму на сході України, які збільшують напруження.

Джерело: Міноборони

За офіційними даними, командування ЗС РФ намагається таким чином у постійному режимі тримати окупаційні корпуси в готовності до моментального застосування.

“Зокрема, в рамках навчань передбачається призов військовозобов’язаних запасу та формування військових частин мобілізаційного резерву оперативного угруповання російських окупаційних військ. З цією метою противником здійснюється розгортання допоміжних пунктів управління та відновлення об’єктів пунктів прийому особового складу”, - наголосили у розвідуправлінні.

Водночас із цим заплановані також інші агресивні дії окупаційних сил під кураторством РФ.

“Крім того, відповідно до плану бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК на літній період навчання 2021 року, окупанти з 2 серпня розпочали проведення командно-штабних навчань із залученням військ”, - заявили у Міноборони.

Ситуація на Донбасі

Останнього часу в зоні бойових дій на сході України почастішали порушення режиму припинення вогню. Попри встановлене понад рік тому перемир’я бойовики окупаційного режиму продовжують завдавати ударів по позиціях українських сил на сході.

За словами радника керівника адміністрації Михайла Подоляка, українська позиція полягає в найскорішому та всеосяжному припиненні вогню.

“Рух до чесного та тривалого миру повинен початися саме з цього кроку. Російська сторона має повний контроль над окупованою територією Донецької та Луганської областей та над усіма збройними формуваннями, які там знаходяться. Тож, саме російська сторона має нести і відповідальність за виконання домовленостей про припинення вогню”, - наголосили в Офісі президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?