Розвідка РФ причетна до розсилки поштових бомб в Іспанії — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка РФ причетна до розсилки поштових бомб в Іспанії — NYT

Розвідка РФ причетна до розсилки поштових бомб в Іспанії — NYT
Джерело:  online.ua

Американські та європейські офіційні особи вважають, що до розсилки поштових бомб в Іспанії, які отримали прем’єр-міністр, міністр оборони та іноземні дипломати, причетна російська розвідка та ультраправі організації.

Джерело: NYT

ГРУ причетна до листів-вибухівок в Іспанії

Іспанські та іноземні слідчі з’ясовували, хто відправив шість листів-бомб в офіційну резиденцію прем’єр-міністра Педро Санчеса, посольства США та України та Міністерство оборони наприкінці листопада та на початку грудня.

Останніми тижнями слідчі зосередилися на Російському імперському русі, радикальному угрупованні, яке має членів і спільників по всій Європі та центри військової підготовки в Санкт-Петербурзі.

Група, яка визнана США міжнародною терористичною організацією, ймовірно, має зв’язки з російськими спецслужбами. Важливі члени групи перебували в Іспанії, і поліція відстежила їхні зв’язки з ультраправими іспанськими організаціями.

Очевидною метою акції було сигналізувати про те, що Росія та її ставленики можуть здійснити терористичні удари по всій Європі, включно з столицями держав-членів Організації Північноатлантичного договору, яка допомагає захищати Україну від вторгнення Росії, - заявили офіційні особи США.

Американські посадовці вважають, що російські офіцери, які віддавали наказ розсилати бомби, можливо, хотіли застати уряди європейських країн зненацька і перевіряли свої звʼязки в Європі на випадок, якщо РФ захоче більшої ескалації конфлікту.

Українське посольство в Іспанії отримало лист-вибухівку

30 листопада посольство України у Мадриді отримало лист, який вибухнув. Через це легкі поранення отримав співробітник посольства. Після інциденту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив посилити охорону всіх українських посольств.

Іспанська влада класифікувала вибух як теракт.

Після цього конверти з вибухівкою отримала іспанська компанія Instalaza, яка виробляє зброю на потреби України.

Також вибухівку отримали офіс прем’єр-міністра Іспанії, Міноборони, посольство США та авіабаза НАТО Торрехон-де-Ардос.

Окрім цього низка українських посольств у Європі отримали закривавлені пакунки з очима тварин.

На 12 грудня МЗС зафіксувало 33 таких випадки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?