Розвідка США зробила термінове попередження про вторгнення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка США зробила термінове попередження про вторгнення Росії

Розвідка США зробила термінове попередження про вторгнення Росії
Джерело:  online.ua

У США є інформація, яка вказує на те, що Росія підготувала групу оперативників для проведення спецоперації під чужим прапором на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення.

Джерело: CNN

Росія готує спецоперацію на Донбасі

Офіційний представник США, ім’я якого не називають, сказав, що США мають докази того, що оперативники навчаються веденню війни в межах міста та використанню вибухівки для здійснення диверсій проти власних російських військових сил.

Це звинувачення перегукується з заявою, оприлюдненою Міністерством оборони України, в якій сказано, що російські спецслужби готують провокації проти російських військ, намагаючись підставити Україну.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван натякнув на розвідку під час брифінгу з журналістами в четвер.

Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення. Ми бачили ці події у 2014 році. Вони знову готують цей сценарій, — сказав Салліван у четвер.

Міністерство оборони України в п'ятницю повідомило, що "військові частини країни-агресора та її сателіти отримують наказ готуватися до таких провокацій".

Висновки американської розвідки зроблені після тижневих дипломатичних зустрічей між російськими та західними чиновниками з приводу скупчення Росією десятків тисяч військових на кордоні з Україною. Але на переговорах не вдалося досягти жодного прориву, оскільки Росія не збирається деескалувати, а американські чиновники та чиновники НАТО заявили, що вимоги Москви, включно з тим, щоб НАТО ніколи не допускало Україну до Альянсу, не були прийнятими.

Російські військові планують розпочати ці дії за кілька тижнів до військового вторгнення, яке може початися з середини січня до середини лютого, - сказав чиновник.

Результати переговорів НАТО-Росія

Цього тижня представники США, НАТО та Європи провели важливі зустрічі з російськими чиновниками. Наприкінці трьох зустрічей у четвер обидві сторони залишилися з песимістичними поглядами. Заступник міністра закордонних справ Росії припустив, що переговори зайшли в «глухий кут» і не бачив причин для їх продовження, тоді як високопоставлений американський чиновник попередив, що після дипломатичних засідань «барабанний бій війни лунав голосно».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у п'ятницю, що Росія вважає, що НАТО посилить свою активність уздовж кордону з Україною, якщо Москва не підкориться вимогам Заходу.

У той час, як наші пропозиції спрямовані на зменшення військового протистояння, деескалацію загальної ситуації в Європі, на Заході відбувається з точністю до навпаки. Члени НАТО нарощують свої сили та авіацію. На територіях, які безпосередньо прилягають до України, нарощують свої сили та авіацію. на Чорному морі останнім часом масштаби навчань зросли в рази, – сказав Лавров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?