Руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, сталося через вибух зсередини — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, сталося через вибух зсередини — NYT

Руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, сталося через вибух зсередини — NYT
Джерело:  online.ua

Найбільш імовірною причиною руйнування Каховської гідроелектростанції є підрив зсередини. Ракетний удар не спричинив би таких наслідків.

Джерело: The New York Times

Руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, сталося через вибух зсередини

Як зазначає видання, воно попросило експертів з інженерної справи та боєприпасів прокоментувати вчорашній інцидент на Каховській ГЕС. Вони зазначають, що доказів поки що мало, але руйнування греблі міг викликати лише внутрішній підрив.

За словами експертів, вибух у замкнутому просторі, коли вся енергія спрямована на внутрішні конструкції, міг би завдати найбільш серйозних пошкоджень. Але для цього потрібно було б сотні кілограмів вибухівки.

При цьому, як вважають люди, яких опитали журналісти, зовнішній обстріл ракетами спричинив би незначне пошкодження дамби. Для таких наслідків, які сталися вчора, необхідно було б застосувати набагато більше вибухівки.

Експерти додають, що сценарій руйнування греблі через велику масу води також можливий, але у випадку Каховської ГЕС практично нереальний. За їхніми словами, через це дамби зазвичай руйнуються на земельній ділянці, на одному з берегів. Але у випадку з ГЕС руйнування почалося по центру греблі.

Підрив Каховської ГЕС

Нагадаємо, вчора, 6 червня, вночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Вони замінували станцію ще минулого року, про що неодноразово говорили офіційні представники України, зокрема, президент Володимир Зеленський.

Росіяни почали звинувачувати нашу країну в нібито ракетних ударах по греблі, але офіційний Київ швидко спростував усі вкидання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?