Саміт ЄС пообіцяє озброювати Україну і утримається від заклику припинити вогонь
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт ЄС пообіцяє озброювати Україну і утримається від заклику припинити вогонь

Саміт ЄС пообіцяє озброювати Україну і утримається від заклику припинити вогонь
Джерело:  online.ua

Лідери ЄС незабаром пообіцяють продовжувати озброювати та фінансувати Україну перед обличчям "невимовних" російських "звірств... страждань і руйнувань". Такою є суть проекту заяви на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 30 травня.

Джерело: EUobserver

ЄС не буде закликати до припинення вогню на майбутньому саміті з Україною

Європейський Союз непохитно прагне допомогти Україні реалізувати її невід’ємне право на самооборону від російської агресії, – йдеться в документі.

Лідери ЄС також привітають будь-які нові законні "заходи з конфіскації" російського майна в ЄС та вивчення "варіантів, спрямованих на використання заморожених російських активів для підтримки відновлення України".

Вони розкритикують використання президентом Росії продовольства з метою домогтися послаблення санкцій ЄС в обмін на те, що він дозволить Україні постачати зерно на світові ринки через її порти.

Європейська Рада рішуче засуджує знищення та незаконне привласнення Росією сільськогосподарського виробництва в Україні і закликає до створення нових сухопутних шляхів, зокрема до Балтійського, Чорного та Адріатичного морів, - йдеться у проєкті рішення.

Фото: commons.wikimedia.org

Видання зазначає, що проєкт декларації саміту є більш жорстким у своїй риториці, ніж бажали деякі країни-члени.

Зокрема, Італія, Угорщина та Кіпр також наполягали на заяві ЄС із закликом до негайного припинення вогню. Але останні проєкти рішення не містять згадки про це на тлі опору Польщі та країн Балтії щодо будь-яких поступок Москві.

Натомість у проєкті робиться сильний акцент на злочинності дій Росії.

Росія, Білорусь і всі винні будуть притягнуті до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права, - сказано в документі.

З іншого боку, у проекті нічого не сказано про блокування Угорщиною санкцій ЄС проти Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?