Санлікар уточнив порядок посилення карантину в разі спалаху коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Санлікар уточнив порядок посилення карантину в разі спалаху коронавірусу

Санлікар уточнив порядок посилення карантину в разі спалаху коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я допустили посилення карантину по всій Україні до жорсткого рівня у разі потужної нової хвилі захворювання на коронавірус.

Джерело: Українська правда

Головний санітарний лікар Ігор Кузін уточнив, що для формального рішення про посилення обмежень необхідне перевищення показників за одним з критеріїв оцінки епідемічної ситуації.

Водночас посадовець звернув увагу на досвід інших країн, які завдяки належному рівню вакцинації не посилювали карантин. Всеосяжна імунізація населення допомогли знизити також кількість смертей.

“Зараз ми використовуємо адаптивний карантин, що працює за фіксованими показниками. У нас є загальна умова: якщо у двох або більше регіонах протягом певного часу перевищено 2 або більше показників, то Україна буде переходити на наступний епідрівень”, - наголосив Кузін.

Він пояснив, реакція на спалах залежить від того, якими темпами триватиме вакцинація надалі, а також як саме поширюватиметься вірус країною. Станом на кінець липня в Україні поки що немає ознак нової хвилі захворюваності.

Задля введення в Україні адаптивного карантину буде використано механізм, який став чинним ще у листопаді торік.

“За підсумками кількох минулих днів ми бачимо, що більшість регіонів перебуває на рівні плато. Загрозливу тенденцію зараз показує Київ, Харківська та Луганська області – там ми маємо посилити систему виявлення та ізоляції контактних осіб і переконатись, що на рівні ОТГ застосовують адекватні протиепідемічні заходи”, - резюмував Кузін.

Нова хвиля коронавірусу

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, станом на другу половину липня в Україні щодня реєструють лише сотні нових випадків інфекції. Утім, влада все одно готується до ймовірного посилення карантинних обмежень.

Санлікар звернув увагу, що офіційні прогнози вказують на серйозні ризики до повернення найсуворіших обмежень. Всі зусилля наразі мають бути сконцентровані на поширенні вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?