СБУ повідомила про підозру одному з найближчих поплічників патріарха Кирила в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ повідомила про підозру одному з найближчих поплічників патріарха Кирила в Україні

СБУ повідомила про підозру одному з найближчих поплічників патріарха Кирила в Україні
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ повідомили про підозру екс-керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), який поширював кремлівську пропаганду та виправдовував розв'язану Кремлем злочинну війну проти України на Кіровоградщині.

Джерело: Facebook-сторінка СБУ

Що відомо про підозру екс-керівнику УПЦ МП на Кіровоградщині 

Зазначається, що підозрюваний, за інформацією СБУ, координував поширення прокремлівських поглядів у регіоні з Московськии патріархом Кирилом та входив до його найближчого оточення.

Зазначається, що митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та захоплення частини території України, зокрема Криму.

також під час особистих зустрічей у Росії.

Слідство встановило, що у церквах громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях РФ. У цих книгах російські "автори" ставили під сумнів українську державність та вихваляли кремлівський режим.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість ворожих друкованих матеріалів, а також документи із доказами листування з московськими "кураторами".

Відповідно до висновків незалежної експертизи, злочинна діяльність митрополита загрожує державній безпеці України.

Митрополиту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу.

Зранку 2 грудня Служба безпеки України проводить обшуки у низці храмів та монастирів УПЦ МП у трьох областях.

Співробітники СБУ проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях. За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень (у тому числі готельного типу) для виявлення осіб, які, можливо, причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, та предметів, заборонених до обігу. Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства, - наголосили у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?