СБУ проводить обшуки у Мукачівській єпархії Московського патріархату
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ проводить обшуки у Мукачівській єпархії Московського патріархату

СБУ проводить обшуки у Мукачівській єпархії Московського патріархату
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Правоохоронці обшукують приміщення, щоб не допустити переховування громадян країни-агресорки, перевіряють інформацію про наміри використання єпархії як осередку «русского мира».

Джерело: Служба безпеки України

СБУ проводить безпекові заходи у Мукачівській єпархії

Заходи відбуваються у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, — зазначається у повідомленні

Правоохоронці за безпосередньої участі представників церкви проводять наступні заходи:

  • огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;

  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

СБУ додає, що усі дії відбуваються у межах чинного законодавства та проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;

  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;

  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Минулі обшуки СБУ в приміщеннях УПЦ МП

Нещодавно СБУ та Нацполіція провели обшуки на території Почаївської духовної семінарії в Тернопільській області та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів — зокрема брошури та книжки ксенофобського і ненависницького протиукраїнського змісту.

Також слідчі СБУ провели обшуки серед керівників та представників УПЦ МП у Кіровоградській області та виявили докази підтримки кремлівського окупаційного режиму.

Додамо, що у Києві СБУ проводили контррозвідувальні заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та Корецького Свято-Троїцького монастиря. Правоохоронці знайшли проросійську літературу, мільйони готівки у різній валюті та "сумнівних" громадян РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?