СБУ заблокувала діяльність одного із найбільших конвертцентрів України
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ заблокувала діяльність одного із найбільших конвертцентрів України

СБУ заблокувала діяльність одного із найбільших конвертцентрів України
Джерело:  online.ua

17 грудня офіційно стало відомо, що у Львові Служба безпеки України заблокувала незаконну діяльність одного із найбільших конвертаційних центрів у нашій країні. Вказано, що під час досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що організували конвертаційний центр двоє львівських бізнесменів. Як стверджують представники СБУ, останні зареєстрували понад 70 фіктивних підприємств у кількох областях країни, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Співробітники СБ України задокументували, що ділки надавали "послуги" підприємствам реального сектору економіки, зокрема при виконанні робіт, наданні послуг та постачанні товарів за бюджетні кошти. Організатори забезпечували клієнтам мінімізацію податків, штучне завищення валових витрат, конвертацію коштів, документальне «прикриття» безтоварних операцій, незаконне формування податкового кредиту та відшкодування ПДВ. Зловмисники також "допомагали" замовникам із відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом", — йдеться в офіційному повідомленні.

Використовуючи попередні дані, фахівці підрахували, що через підробку документів та їх використання, тільки протягом поточного року злочинці проконвертували майже 20 мільярдів гривень. Окрім того, зазначається, що в ході проведення понад 30 одночасних обшуків працівники СБУ виявили печатки фірм із ознаками фіктивності, комп’ютерну техніку, готівку та інше майно на суму понад 60 мільйонів гривень. Також вилучено фінансово-господарську документацію та чорнову бухгалтерію, які доводять здійснення незаконної діяльності.

"Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Операція проводилась співробітниками Управління СБУ в Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури", — повідомляється на сайті відомства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за весь період поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за матеріалами СБУ зареєстровані 99 кримінальних проваджень стосовно злочинів і зловживань на пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?