СБУ запустила сервіс з пошуку військовополонених та зниклих безвісти українців
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ запустила сервіс з пошуку військовополонених та зниклих безвісти українців

СБУ запустила сервіс з пошуку військовополонених та зниклих безвісти українців
Джерело:  online.ua

СБУ запустила онлайн-сервіс із пошуку військовополонених і зниклих безвісти в умовах війни. Тепер є можливість повідомити про обставини зникнення особи через онлайн-форму.

Джерело: СБУ

СБУ створила сервіс для пошуку зниклих безвісти

В СБУ розповіли, що об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених запровадив швидку форму подачі заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто потрапив у полон до окупантів.

Тепер є можливість повідомити про обставини зникнення особи через онлайн-форму.

Тим громадянам, які звернулися до Об’єднаного центру раніше, повторно заповнювати електронну форму не потрібно – надана інформація вже опрацьована. Відправлені через форму дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб, - повідомляють у відомстві.

Також там звертають увагу на те, що питання звільнення полонених перебуває у виключній компетенції органів державної влади.

Служба безпеки України застерігає від шахрайських схем, коли невідомі особи можуть телефонувати та пропонувати «допомогу» у нібито визволенні родичів з полону.

СБУ просить не надавати інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їх звільнення.

Нагадуємо, що за результатами спільної діяльності та реалізації рішень Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Об’єднаним центром реалізовано звільнення з полону та повернуто на підконтрольну Уряду України територію 573 особи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?