СБУ знайшла докази співпраці з росіянами у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ знайшла докази співпраці з росіянами у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях

СБУ знайшла докази співпраці з росіянами у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях
Джерело:  online.ua

СБУ провела перевірки в приміщенні УПЦ МП на території Чернівецько-Буковинської єпархії у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях. Там знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур, російські методички та посвідчення окупантів.

Джерело: СБУ

В УПЦ МП знайшли російські методички та посвідчення окупантів

Також СБУ виявила листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священиків УПЦ заперечувати збройну агресію РФ, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

СБУ також знайшла склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Окрім цього на комп’ютерах керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

СБУ розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?