Секретар РНБО попередив Зеленського про нові актуальні загрози
Категорія
Політика
Дата публікації

Секретар РНБО попередив Зеленського про нові актуальні загрози

Секретар РНБО попередив Зеленського про нові актуальні загрози
Джерело:  online.ua

Останні рішення РНБО щодо санкцій за фінансування тероризму, під які потрапив, зокрема, глава ОТЗЖ Віктор Медведчук, є тільки початком рішучих дій української влади. Уже в найближчі тижні Рада нацбезпеки збереться на нове засідання, на якому будуть затверджені нові масштабні санкції проти народних депутатів, якими будуть здивовані українці. Їх раніше анонсував секретар РНБО Олексій Данілов, який вже обговорив подальші дії з президентом України Володимиром Зеленським на зустрічі 22 лютого. Данілов попередив українського лідера про актуальні загрози державній та економічній безпеці, зокрема у фінансовій та енергетичній сферах, і погодив з президентом наступні кроки в контексті виконання останніх рішень Ради національної безпеки і оборони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим. Олексій Данілов проінформував Президента про актуальні загрози державній та економічній безпеці, зокрема у фінансовій та енергетичній сферах. Співрозмовники також обговорили наступні кроки в контексті виконання останніх рішень Ради національної безпеки і оборони ", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

На Банковій уточнили, що Зеленський і Данілов затвердили план роботи РНБО на найближчий період і обговорили також питання збільшення штатної чисельності Апарату Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО ввів санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, в числі яких глава ОТЗЖ і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Вони потрапили під санкції через фінансування тероризму. Також санкції передбачають повернення у власність України нафтопроводу протяжністю 1433 км, який зараз належить наближеним до Медведчука компаніям. Крім того санкції ввели проти російських бізнесменів, пов'язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів, зокрема, ТОВ Торговий дім Донські вугілля, і проти двох авіакомпаній, на яких Медведчук літав у тимчасово окупований Крим і в Москву.

Як відомо, санкції проти Медведчука ввели незабаром після блокування трьох телеканалів, якими формально володів нардеп Тарас Козак - прихильник кума Путіна. На початку лютого заблокованими виявилися "112 Україна", ZIK, NewsOne.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?