Сенат Польщі одноголосно закликав ЄС підтримати вступ України
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат Польщі одноголосно закликав ЄС підтримати вступ України

Сенат Польщі одноголосно закликав ЄС підтримати вступ України
Джерело:  online.ua

Польські політики одноголосно погодилися, що країни ЄС мають солідарно підтримати процес заявки України на членство в Євросоюзі.

Джерело: PolskieRadio24

Польща закликала ЄС підтримати заявку України на членство

Сенат ухвалив резолюцію, в якій закликає країни Європейського Союзу підтримати прискорений процес інтеграції України до Європейського Союзу.

У ньому зазначається, що це моральний обов’язок нинішнього покоління європейців.

Цінності, які забезпечили Західній Європі 77 років миру та процвітання, сьогодні під загрозою. Захищаючи свою країну, український воїн захищає всю Європу, - йдеться у резолюції.

Фото - скріншот

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також торкнувся питання надання Україні статусу країни-кандидата в Європейський Союз після зустрічі в середу з канцлером Австрії Карлом Нехаммером.

Є країни, які ведуть переговори по кілька десятків або кілька років. Перші кроки, які вже відбулися, – це кроки, зроблені безпрецедентними темпами. Європейський Союз – це Європа з 27 країнами, і всі вони мають дійти згоди щодо цього. Рівень домовленості вже високий, - зазначив глава уряду.

Також Моравецький заявив, що після війни Україна отримає другий "план Маршалла".

Водночас ми мусимо сьогодні дати надію на те, що буде новий "план Маршалла для України", для суверенної України, після війни, яка повинна якомога скоріше скінчитися, - заявив Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?