Сенат США підтримав резолюцію із закликом оголосити РФ спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США підтримав резолюцію із закликом оголосити РФ спонсором тероризму

Сенат США підтримав резолюцію із закликом оголосити РФ спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

28 липня офіційно стало відомо, що Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Джерело:  The New York Times

Сенат схвалив резолюцію з закликом оголосити РФ спонсором тероризму

За словами американських журналістів, відповідний документ уже представили в Палаті представників, де спікерка Ненсі Пелосі, як очікується, буде рішучою прихильницею його ухвалення.

Однак, що важливо розуміти, право оголошувати державу спонсором тероризму належить Державному департаменту США.

Журналісти звертають увагу на те, що ухвалення резолюції Сенатом чинить ще більший тиск з боку Конгресу на команду американського лідера Джо Байдена, щоб вона додала країну-агресорку РФ до списку держав-спонсорів тероризму, куди входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

Збройні сили Російської Федерації скоїли численні сумарні страти безневинних мирних жителів і спробували приховати свої злочини масовими похованнями по всій Україні, – наголошується у резолюції Сенату США.

Як уже згадувалося нещодавно, речниця Палати представників США Ненсі Пелосі звернулася до глави Держдепу Ентоні Блінкена із закликом оголосити Росію державою-спонсором тероризму – інакше це зробить Конгрес.

Ненсі Пелосі (фото — facebook.com)

Ба більше, Комітет з міжнародних відносин Сенату США у резолюції також закликав Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?