Сенат США погодив виділення Україні 40 млрд доларів допомоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США погодив виділення Україні 40 млрд доларів допомоги

Сенат США погодив виділення Україні 40 млрд доларів допомоги
Джерело:  online.ua

Сенат Сполучених Штатів двопартійною більшістю схвалив пакет на суму 40 мільярдів доларів для надання екстреної допомоги Україні.

Джерело: CNN

 Сенат США схвалив допомогу Україні у розмірі 40 мільярдів

«За» проголосували 86 сенаторів, «проти» — 11. Тепер законопроект надійде на підпис президенту Байдену.

Всі демократи підтримали закон. Одинадцять сенаторів-республіканців проголосували проти.

Перед голосуванням лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що Сенат «виконає свою обіцянку підтримувати народ України».

Він додав, що 40 мільярдів доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги є «великими» і «вона задовольнить великі потреби українського народу, який бореться за своє виживання».

Шумер зазначив, що з огляду на те, наскільки важливо підтримати Україну в її боротьбі з Росією, «хотів би сказати, що це голосування буде повністю одностайним».

Хоча більшість сенаторів обох партій хочуть, щоб цей пакет було виконано, викликає занепокоєння, що зростаюче коло республіканців у Сенаті з гордістю виступає проти українського фінансування. Два дні тому 11 республіканців проголосували проти простого обговорення цього закону, - сказав він.

Щодо голосів «проти» Шумер сказав:

У всьому світі наші вороги спостерігають за тим, що ми робимо зараз. Як ви думаєте, до яого висновку вони прийдуть, якщо почнуть бачити, що все більше і більше сенаторів США виступають проти допомоги демократіям, які атакує авторитаризм? Наші супротивники можуть зробити висновок, що ми розділені, Америка розділена; вони можуть зробити висновок, що нам бракує мети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?