Сенат США пообіцяв надати Україні зброю у разі вторгнення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США пообіцяв надати Україні зброю у разі вторгнення РФ

Сенат США пообіцяв надати Україні зброю у разі вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Група з семи американських сенаторів зустрілася в понеділок з президентом України Володимиром Зеленським у Києві на тлі загрози вторгнення Росії в країну.

Джерело: CNN

Зустріч сенаторів з президентом України

Двопартійна делегація – сенатор-демократ Жанна Шахін з Нью-Гемпшира, Кріс Мерфі і Річард Блюменталь з Коннектикуту і Емі Клобучар з Міннесоти, а також сенатор-республіканець Роб Портман з Огайо, Кевін Крамер з Північної Дакоти і Роджер Вікер з Міссісіпі – приїхали до України аби підтвердити відданість США на тлі російської загрози.

Мерфі повідомив, що Україна зосереджена на посиленні підтримки з боку США, але країна «перевірена в бою» і «готова».

Якщо Путін думає, що збирається ввійти в Центральну чи Західну Україну без значної боротьби, то він принципово неправильно зрозумів український народ та його готовність, – сказав демократ з Коннектикуту.

Під час зустрічі Зеленський сказав американській делегації, що Україна цінує підтримку США.

Для України, для нашого народу дуже важливо, що ви сьогодні з нами. Це свідчить про постійну двопалатну, двопартійну підтримку нашої держави, а також її суверенітету й територіальної цілісності, – сказав він.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко сказав, що очікує, що делегація США надасть Конгресу серйозні рекомендації щодо посилення санкцій проти Росії після зустрічі в понеділок.

У цей час надзвичайної російської провокації важливіше, ніж будь-коли, підтвердити нашу сильну двопартійну підтримку суверенітету України, – сказала сенаторка Клобучар.

Загроза вторгнення Росії до України

Візит відбувся після низки дипломатичних зустрічей минулого тижня, які, як сподівалися союзники США та НАТО, змусять Росію відмовитися від агресії проти України. Але на переговорах не вдалося досягти жодного прориву, оскільки Росія не збирається деескалувати, а американські чиновники та чиновники НАТО заявили, що основні вимоги Москви – включно з тим, що НАТО ніколи не прийме Україну до Альянсу – не підлягають переговорам.

Минулого тижня американська розвідка заявила, що США мають інформацію про те, що Росія підготувала групу оперативників для проведення операції під чужим прапором на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення.

У п’ятницю відбулася кібератака на низку урядових веб-сайтів України – подія, яка, як попереджали європейські посадовці, ще більше посилила напруженість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?