Що саме обговорювали Путін та Лукашенко під час своїх останніх зустрічей — відповідь опозиціонера
Категорія
Політика
Дата публікації

Що саме обговорювали Путін та Лукашенко під час своїх останніх зустрічей — відповідь опозиціонера

Що саме обговорювали Путін та Лукашенко під час своїх останніх зустрічей — відповідь опозиціонера
Джерело:  online.ua

Як запевняє заступник очільника Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі та керівник Народного антикризового управління Павло Латушко, під час останніх перемовин російський та білоруський диктатори Володимир Путін та Олександр Лукашенко традиційно обговорювали питання гарантій, а також грошей.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Про що насправді говорять Лукашенко та Путіна

Слухайте, гроші та гарантії, гарантії та гроші — це все, що цікавить Лукашенко. Гарантії збереження його при владі, адже він ці гарантії отримав від Путіна у серпні 2020 року, коли мільйон білорусів вийшли по всій країні — у містах, районних центрах, селах, у Мінську, у всіх обласних містах. Він отримав гарантії від Путіна, але й отримав відповідне завдання, що він має зробити. І ось він зараз продає Росії Білорусь шматками — суверенітет, незалежність.

Інша важлива тема, яка завжди цікавила Лукашенка — гроші.

Білоруський диктатор чудово усвідомлює, що без них він не зможе утримувати як узурпатор частину влади, що залишилася йому, з того, що він ще не встиг передати Путіну.

За словами опозиціонера, поки нелегітимний президент РФ може керувати адміністративним апаратом, проводити наради з міністерством охорони здоров'я, погрожувати всіх звільнити.

Навіщо Путіну цим займатиметься? Якщо ми говоримо про збройні сили, то збройні сили безпосередньо знаходяться під контролем, протекторатом Російської Федерації, Генштабу збройних сил Росії, ФСБ російського, секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева. Тобто це вже давно перебувати під контролем Росії.

Лукашенко робить усе, що хоче Путін

Як зазначає Петро Латушко, Росія виділила досить серйозні ресурси для Лукашенка, щоб він перебудував економіку країни у напрямку мілітаризації.

Саме тому минулого тижня голова військово-промислового комітету Білорусі Дмитро Пантус заявив, що РФ готова виконати будь-яке замовлення Російської Федерації на користь збройних сил Російської Федерації.

І ось виникає питання: далі гратимемося з Лукашенком, далі не звертатимемо на нього уваги? Він чим займається? Він навчає російські війська, він виробляє зброю, отримує за це профіти, гроші, він обходить санкції, бо санкції проти Лукашенка Євросоюз не вводить вже рік. І це така різноспрямована незрозуміла політика, відсутність стратегії, яка призводить до того, що Лукашенко робить усе, що потрібно Путіну.

За словами експерта, єдине питання, де Путіну досі не вдалося "дотиснути" Лукашенка, - це початок війни Білорусі проти України на боці РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?