Шмигаль анонсував суттєве підвищення мінімальної зарплати у 2024 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль анонсував суттєве підвищення мінімальної зарплати у 2024 році

Шмигаль анонсував суттєве підвищення мінімальної зарплати у 2024 році
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, мінімальна зарплата в Україні у 2024 році зросте до 8 тисяч гривень. Окрім того, уряд має намір провести індексацію пенсій.

Джерело: Кабінет міністрів України

В Україні зросте мінімальна зарплата: що відомо

Денис Шмигаль офіційно підтвердив, що в березні 2024 року в Україні проведуть ще одну чергову індексацію пенсій.

Наступного року також заплановано збільшення мінімальної заробітної плати до 8 тисяч гривень, - повідомив глава уряду.

Він також звернув увагу на те, що Кабмін жодного місяця не затримував виплати пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій.

Окрім того, наголошується, що за період повномасштабної війни влада встигла провести вже дві індексації пенсійних виплат.

За словами Дениса Шмигаля, тарифи на комунальні послуги до кінця опалювального сезону не зростатимуть. Ба більше, ще одне важливе нагальне завдання українського уряду — збільшення бюджету на субсидії.

Завдяки цифровізації процесів усі субсидії цього року будуть перепризначені автоматично. Ті, хто потребує субсидії і не отримував раніше, можуть подати заявку онлайн — через Дію або сайт Пенсійного фонду.

Питання підтримки українських ветеранів

Глава КМУ також зазначив, що Кабмін не забуває про всебічну підтримку українських ветеранів.

Що важливо розуміти, у проєкті бюджету на наступний рік вирішили збільшити видатки на ветеранську політику майже удвічі — з 7,5 млрд грн до понад 14 млрд грн.

Повноцінно запустимо проєкт помічника ветерана. На реабілітаційну та психологічну допомогу ветеранам пропонуємо виділити 2,6 млрд грн, - додав Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?