Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2"

Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

З перших днів жовтня одну з ліній російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2" почали заповнювали блакитним паливом. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів чого чекати українцям від запуску проєкту, чи зростуть ціни на газ і якщо зростуть, то наскільки.

Джерело: LB.ua

Очільник уряду прокоментував ситуацію під час smart-вечері "Слуг народу" у Трускавці, де обговорювали ключові задачі, які допоможуть Україні позбутися залежності від газу Росії.

Шмигаль запропонував подивитися, "як буде розвиватися ситуація і тоді вже щось планувати". На його думку, наразі ключові задачі для України – "збільшення видобутку власного газу і, звичайно, питання розвитку енергоефективності".

“На цю зиму, на цей опалювальний сезон, тарифи стабілізовані. Передумов для запуску "Північного потоку-2" сьогодні немає. Газопровід має пройти технічну оцінку. Ми ще не розуміємо позицію США щодо санкцій» - зазначив прем’єр.

Під час "Години запитань до уряду" 24 вересня прем’єр заявив, що зараз в Україні немає передумов для підвищення цін на тепло та газ. Він запевнив, що тарифи залишатимуться незмінними.

“У травні ми запустили річний продукт для людей, де ціна на весь рік складає менш ніж 8 гривень. Незалежно від коливань ціни на біржах чи хабах, ця ціна не змінюється весь опалювальний сезон, тобто до кінця квітня 2022 року», – пояснив Шмигаль.

В Кабміні сподіваються на санкції США щодо Північного потоку-2

В одному зі своїх останніх інтерв’ю прем’єр сказав, що Україна буде наполягати на збереженні нинішнього рівня транзиту газу щонайменше на 15 років.

"Ми все ще маємо надію, що наші партнери, зокрема США, продовжать санкції. Ми переконані, що з нами рахуються, коли ведуть розмову про запуск і сертифікацію "Потоку". Звичайно, ми будемо наполягати на збереженні щонайменше на 15 років рівня транзиту, що існує сьогодні", - сказав Шмигаль.

Глава Кабміну нагадав, що зараз Україна веде перемовини про транзит газу з Румунією, Молдовою, іншими країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?