Шмигаль уточнив майбутнє цін на газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль уточнив майбутнє цін на газ в Україні

Шмигаль уточнив майбутнє цін на газ в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив із заявою про ціну на газ для населення в Україні найближчими місяцями, яка відповідно його твердженню не змінюватиметься.

Джерело: пресконференція голови уряду

За його словами, ціна на блакитне паливо в Україні залишатиметься на рівні чинного річного контракту, в якому вказано цей показник як 7,96 гривні за кубометр

“Ціна газу зафіксована річним контрактом Нафтогазу на рівні 7,96 грн. Цей контракт діє до 1 травня наступного року”, - нагадав прем’єр.

Голова Кабінету міністрів також уточнив, що відповідний документ буде переглянуто ближче до дати його завершення, а за підсумками цього процесу буде запропоновано новий контракт.

“У більшості газопостачальних компаній ціна також зафіксована на рівні менше або в районі 8 грн для побутових споживачів. І це дуже важливий момент, тому що ціна на газ б'є світові рекорди, за деякими договорами перевищує вже 700 доларів, і це більше 21 тисячі грн за тисячу кубометрів”, - пояснив Шмигаль.

Водночас він звернув увагу на працездатність чинного складу Кабміну, який повноцінно забезпечує підготовку до нового опалювального сезону.

“Давайте доживемо і побачимо. Осінь, починається сезон, у мене претензій до Кабміну немає. Сьогодні, як бачите, Кабмін – технократичний. Міністри проводять багато часу на робочих місцях, а не на ток-шоу, уряд працює, а далі побачимо”, - резюмував політик.

Гарантами щодо незмінності ціни на газ для побутових споживачів є наразі безпосередньо український уряд і Нафтогаз. Саме ці два фактори покликані забезпечувати існування меж у ціні.

Газова криза в Європі

У Білому дому занепокоєні через загрози енергетичній безпеці Європи цієї зими через газову залежність від Росії в енергопостачанні. В Сполучених Штатах вважають, що в Європі “життя на кону” через низькі запаси палива та загрозу скорочення поставок.

Зазначається, що Росія "недопостачає газ, порівняно зі своїми традиційними поставками", що призвело до найвищих в історії цін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?