Шольц назвав передумову для завершення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц назвав передумову для завершення війни в Україні

Шольц назвав передумову для завершення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на тому, що його країна має гарантувати довготривалу підтримку України. Також він назвав умови, за яких може закінчитись війна, яку розв'язала Росія.

Джерело: ntv

За яких умов РФ завершить війну

Шольц очікує, що агресивна війна Росії проти України триватиме до того часу, поки Путін не зрозуміє, що анексувати значну частину української території йому не під силу.

На зустрічі з громадянами у своєму виборчому окрузі в Потсдамі він сказав, що Німеччина повинна бути готова гарантувати підтримку України протягом тривалого часу.

Єдиною основою для всього є усвідомлення Росією того, що вона не може просто анексувати значну частину української території, як вона намагається зробити зараз, – заявив канцлер.

Коли це усвідомлення прийде, тільки тоді можна буде прийти до врегулювання військової ситуації, вважає він.

Але цей крок ще не на часі у російського президента. Ціна крові, яку Путін нав'язує своїй країні, своїм молодим людям за свою імперіалістичну мрію, справді жахлива, - додав Шольц.

Шольц підтримав ордер на арешт Путіна

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції у Токіо заявив, що підтримує ордер на арешт Путіна.

Він привітав таке розпорядження Міжнародного кримінального суду (МКС) та підкреслив, що правосуддя діє на усіх, сказавши, що "ніхто не є вищим, ніж закон".

Міжнародний кримінальний суд є правильною інституцією для розслідування військових злочинів. Річ у тому, що ніхто не стоїть вище закону, і це те, що стає очевидним прямо зараз, — сказав Олаф Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?