Шольц офіційно оголосив про передачу Україні роти танків Leopard 2
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц офіційно оголосив про передачу Україні роти танків Leopard 2

Шольц офіційно оголосив про передачу Україні роти танків Leopard 2
Джерело:  online.ua

25 січня уряд Німеччини офіційно ухвалив рішення про надання Збройним силам України основних бойових танків Leopard-2. За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, українська армія отримає роту танків - тобто 14 "Леопардів".

Джерело: сайт уряду Німеччини

Німеччина вирішила передати Україні танки Leopard 2

Канцлер Олаф Шольц оголосив у середу на засіданні уряду, що Німеччина і надалі посилюватиме свою військову підтримку Україні. Він повідомив, що Федеральний уряд прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків "Леопард-2". Це результат інтенсивних консультацій з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини, - мовиться у заяві на сайті німецького уряду.

Окрім того, наголошується, що ключова ціль партнерів України - якомога швидше зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для ЗСУ.

За словами німецького лідера Олафа Шольца, на першому етапі офіційний Берлін передасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. Інші європейські партнери в свою чергу передадуть танки Leopard-2.

Згідно з даними уряду ФРН, Підготовка українських екіпажів повинні розпочатися найближчим часом на території Німеччини.

На додаток до навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем. Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко передати Україні танки "Leopard-2" зі своїх запасів, відповідні дозволи на їхню передачу, - повідомляють представники уряду ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?