Шольц підтримує ордер на арешт Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц підтримує ордер на арешт Путіна

Шольц підтримує ордер на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції у Токіо заявив, що підтримує ордер на арешт Путіна.

Джерело: Sky News

Що сказав Шольц на пресконференції

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній пресконференції у Токіо з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішіда прокоментував рішення щодо видачі Путіну ордеру на арешт.

Він привітав таке розпорядження Міжнародного кримінального суду (МКС) та підкреслив, що правосуддя діє на усіх, сказавши, що "ніхто не є вищим, ніж закон".

Міжнародний кримінальний суд є правильною інституцією для розслідування військових злочинів. Справа в тому, що ніхто не стоїть вище закону, і це те, що стає очевидним прямо зараз, — сказав Олаф Шольц.

Ордер на арешт Путіна

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей, що вважається воєнним злочином.

Ордер означатиме, що Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до суду.

Проте МКС не має повноважень заарештовувати підозрюваних.

Відомо, що юрисдикція Суду поширюється лише на ті країни, які підписали та ратифікували угоду про заснування суду — Римський статут. Росія є однією з тих країн, яка цю угоду не підписувала.

Саме тому, якщо Путін опиниться на території країн-членів МКС, вони повинні будуть передати його суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?