Шольц разом з Макроном та Драгі збирається до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц разом з Макроном та Драгі збирається до Києва

Шольц разом з Макроном та Драгі збирається до Києва
Джерело:  online.ua

Стало відомо, що напередодні саміта "Великої сімки" до Києва мають приїхати канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Джерело: BildReuters

Навіщо Шольц, Макрон та Драгі збираються до Києва

Журналісти Bild із посиланням на урядовців Франції та України повідомляють, що Париж і Берлін певний час ведуть переговори про спільний візит до Києва.

При цьому представники Франції запропонували долучити до візиту ще й італійського прем'єра.

Між тим уряд Німеччини відмовився від пропозиції Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації.

Якби Берлін погодився на пропозицію, то це був би перший випадок, коли країна-член НАТО поставила танки Україні.

З того часу іспанці різко відступили: план не був остаточно узгоджений політично. Чи була це просто ідея від когось нижче рівнем? - питаються журналісти видання Spiegel.

Також повідомляється, що німецька влада в телефонних розмовах попередила іспанців, що цей крок буде відступом від прийнятого всіма західними союзниками рішення (хоч і неформального) не постачати Київу танки.

Журналісти видання  Business Insider  зазначають, що у Мадриді навіть перепросили у Берліна "за хвилювання і тиск, що чинився на канцлера".

Тому не дивно, що до федерального уряду не надходило заявок на постачання іспанських танків до України, - підкреслюють співрозмовники журналістів.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Видання також пише, що передбачувана пропозиція з Мадриду, ймовірно, значно скоротилася: не більше 10 танків, і навіть ця цифра невизначена, тому що машини явно повністю зношені і ремонтувати їх доведеться довго.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?