Шольц різко відповів критикам надання зброї Україні й назвав Путіна розпалювачем війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц різко відповів критикам надання зброї Україні й назвав Путіна розпалювачем війни

Шольц різко відповів критикам надання зброї Україні й назвав Путіна розпалювачем війни
Джерело:  online.ua

Канцлер Олаф Шольц виступив на мітингу керівної партії СДПН у передмісті Берліна, де його освистали проросійські активісти. Шольц відповів їм, що «розпалювачем війни» є лише президент РФ Володимир Путін, а військовій допомозі Україні немає альтернативи.

Джерело: RDN

Шольц різко відповів проросійським активістам

Шольц виступав на європейському фестивалі, організованому СДПН. Там група проросійських провокаторів назвала канцлера «розпалювачем війни», вигукувала «мир без зброї», «геть!» і «ми народ!».

Шановні крикуни, президент Росії Володимир Путін був «розпалювачем війни», на якого ви б тут кричали, якби у вас був хоч якийсь розум, - сказав він.

Канцлер дав зрозуміти, що не бачить альтернативи збройній підтримці України через російсько-агресорську війну.

Так, це необхідно, якщо на країну нападають, то вона повинна, тоді вона може захистити себе. Путін хоче знищити Україну. Президент Росії вбив багатьох громадян, у тому числі дітей і людей похилого віку. Це вбивство.

Шольц наголосив: «Ця загарбницька війна загрожує миру та свободі».

Підтримувати Україну є і залишається правильним. Після США ми, німці, робимо це найбільше. Ми всі разом будемо це робити, поки буде потрібно, — він згадав фінансову, гуманітарну допомогу та підтримку зброєю.

Після виступу Шольца, на сцену вийшов прем'єр-міністр федеральної землі Бранденбург Дітмар Войдке. Він закликав протестувальників вийти на акцію на Красній площі у Москві.

Такий мітинг варто було б провести на Красній площі перед Кремлем. Там би ви могли з повним правом просити у Путіна негайно відмовитися від зброї. Але тоді ви б зовсім з іншого боку дізналися ту Росію, яку так любите! – сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?