Шойгу хоче перекласти відповідальність за знищення окупантів у Макіївці на "ДНР"
Категорія
Світ
Дата публікації

Шойгу хоче перекласти відповідальність за знищення окупантів у Макіївці на "ДНР"

Шойгу хоче перекласти відповідальність за знищення окупантів у Макіївці на "ДНР"
Джерело:  online.ua

За словами аналітиків із Інституту вивчення війни, команда глави Міноборони РФ Сергій Шойгу робить усе можливе, щоб перекласти на чиновників "ДНР" та самих мобілізованих провину за ліквідацію сотень окупантів у Макіївці Донецької області.

Джерело:  звіт ISW

Москва планує перекласти відповідальність за події у Макіївці на "ДНР"

Як уже згадувалося раніше, 1 січня Департамент стратегічних комунікацій ЗСУ офіційно підтвердив, що у новорічну ніч завдяки точному удару в окупованій Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Варто зазначити, що команда Шойгу не заперечує, що українській бійці ліквідували угруповання російських військовослужбовців у Макіївці, проте Міноборони РФ стверджує, що втрати окупантів значно менші, ніж про це заявляє офіційний Київ.

Експерти ISW звертають увагу на те, що команда Шойгу, цілком можливо, намагається перекласти провину за свою погану оперативну безпеку на посадових осіб "ДНР" та мобілізованих росіян.

Представники правоохоронних органів "ДНР" заявили російським державним телеканалам, що удар стався, коли російські військовослужбовці порушили оперативну безпеку, використовуючи особисті мобільні телефони, що дозволило українським силам завдати точного удару по базі. Орієнтовані на Кремль ЗМІ та деякі блогери посилили цю заяву, наголосивши, що російські війська не повинні недооцінювати здатність України використовувати погану практику оперативної безпеки на фронті. А деякі держслужбовці "ДНР" закликали покарати чиновника, який вирішив використати приміщення навчального закладу для розміщення мобілізованих, - йдеться в звіті.

За словами іноземних аналітиків, команда Шойгу навмисно покладалася на чиновників псевдореспубліки, які звинуватили мобілізованих військовослужбовців у порушенні оперативної безпеки, щоби зробити "ДНР" відповідальною стороною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?