Штаб ООС нагадав, як працюють КПВВ у локдаун: що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС нагадав, як працюють КПВВ у локдаун: що варто знати

Штаб ООС нагадав, як працюють КПВВ у локдаун: що варто знати
Джерело:  online.ua

Контрольні пункти в'їзду та виїзду в зоні бойових дій на Донбасі продовжать роботу в період посиленого карантину. З 8 до 24 січня перетнути лінію розмежування можна за звичним для зими графіком — з 08:00 до 16:00. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу Операції Об'єднаних сил.

За оприлюдненими даними, знаходитися на території КПВВ можна виключно в медичній масці чи респіраторі. Також відомо про температурний скринінг, який проходять усі громадяни, які їдуть з окупованих районів.

Кожен громадянин, який в'їжджає на підконтрольну українській владі території зобов'язаний дати згоду на самоізоляцію з використанням онлайн-сервісу "Вдома" чи згоду на обсервацію в медзакладі.

Станом на початок локдауну, 8 січня, окупаційний режим продовжує блокувати дорожні коридори, які ведуть до КПВВ "Щастя" та "Золоте" в Луганській області, а також до пунктів "Гнутове", "Майорське", "Мар’їнка" в Донецькій області.

Функціонують виключно КПВВ "Новотроїцьке" на Донеччині та "Станиця Луганська" на Луганщині. Щоденно працює лише пішохідний перетин в останньому пунктів. Донецький напрямок відкритий лише двічі на тиждень — щопонеділка та щоп'ятниці. Саме тоді бойовики перестають блокувати напрямок.

Нагадаємо, вже тривалий час окупанти перешкоджають повноцінному руху через лінію зіткнення. Ба більше, вони блокують нововідкриті пункти пропуску, які дозволяють скористатися важливими послугами завдяки інтеграції адміністративних пунктів і банківських осередків.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді нагадали, який чином вплине введення посиленого карантину на рух громадського транспорту. Жодної зупинки не передбачається, обмеження будуть виключно щодо кількості пасажирів у салоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?