Штам коронавірусу Дельта проник в Україну: підтверджено перші випадки
Категорія
Україна
Дата публікації

Штам коронавірусу Дельта проник в Україну: підтверджено перші випадки

Штам коронавірусу Дельта проник в Україну: підтверджено перші випадки
Джерело:  online.ua

Перші випадки інфікування коронавірусним штамом “Дельта”, який буквально тероризував індію кілька місяців тому, виявили на території України.

Джерело: ТСН

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, йдеться про двох інфікованих громадян України. Дві жінки, матір 66 років і дитина 16 років, повернулися напередодні з Росії.

Симптоми хвороби в обох з’явилися вже під час перебування в Україні, де їх протестували з позитивними результатами. Наразі обидві хворі знаходяться в Олександрівській лікарні Києва.

“У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, 2 приватних і 2 державних, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ”, - зауважив Данілов.

На середу, 23 червня, було скликане позачергове засідання РНБО, яке перш за все присвятили саме “Дельті”. Учасниками зустрічі, зокрема, стали “міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці”.

Вони обговорювали питання обов’язкового ПЛР-тестування для людей, які перетинають українські кордони з Росії, Білорусі, Великої Британії, Індії - держав з найбільшим рівнем поширення цього штаму.

“Не виключаю, що може бути повністю припинено сполучення з деякими країнами. Бо це дуже небезпечно”, - підсумували на засіданні.

Що відомо про штам Дельта

Ця мутація коронавірусу, яку вперше виявили в Індії, оцінена як в 1,6 раза заразніша за “Альфу”, що походить з Великої Британії. За попередніми висновками “Дельта” здатна провокувати госпіталізації удвічі частіше та у півтора раза більше випадків призводять до реанімації хворих.

Повноцінним захистом від нового штаму є виключно вакцинація.

Станом на 23 червня у Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили, що випадки “Дельти” зареєстрували на території 92 країн світу. Штам влаштував навесні 2021 року колапс в Індії, де через надзвичайну кількість випадків (до кількох сотень тисяч на добу) була порушена робота медичної системи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?