Штамом Дельта можна заразитися за 5 секунд — перші симптоми
Категорія
Україна
Дата публікації

Штамом Дельта можна заразитися за 5 секунд — перші симптоми

Штамом Дельта можна заразитися за 5 секунд — перші симптоми
Джерело:  online.ua

Штамом коронавіруса Дельта можна заразитися за 5-10 секунд, а не за 15 хвилин, як було раніше. Це означає, що всі, хто навколо інфікованої людини будуть мати достатню для інфікування дозу і високий ризик зараження практично миттєво.

Джерело: заява епідеміологині, експертки ВООЗ з реагування на біологічні загрози Наталії Виноград

За словами Виноградової, штам Дельта на сьогоднішній день є проблемою №1 на рівні ВООЗ.

"З огляду на контагіозність, ми бачимо за офіційними даними, які є опубліковані і озвучені фахівцями високого рівня ВООЗ, якщо для того, щоб відбулося інфікування людини попереднім штамом потрібно було перебувати в зоні ризику зараження 15 хвилин і більше, то на сьогоднішній день, на жаль, зміни мутації призвели до того, що для того, щоб відбулося зараження людини необхідно від 5 до 10 секунд ", - пояснила експертка.

Вона також попередила, що штам Дельта буквально вислизає з-під імунної відповіді - це значить, що вакциновані і перехворіли на коронавірус люди потрапляють в зону ризику зараження, але перенесуть його в більш легкій формі.

Як проявляється зараження штамом Дельта

Першими симптомами зараження штамом Дельта є:

  • чхання,

  • закладеність носа,

  • дертя у горлі.

До них потім приєднуються сіптоми звичайної застуди, такі як висока температура і кашель. Також можуть з'являтися нудота, біль в животі, порушення слуху, діарея і висипання на шкірі.

Як поширюється штам Дельта в світі

Штам Дельта на даний момент виявлено в 92 країнах. У ВООЗ вважають, що він може стати причиною нової смертоносної хвилі в усьому світі.

У Португалії в даний час на штам Дельта припадає понад 70% нових випадків захворювання. У Каталонії вже зареєстровано 20% випадків зараження цим штамом - чиновники прогнозують, що він може стати домінуючим в регіоні протягом 2-4 тижнів. У Греції очікують спалах штаму Дельта до середини серпня.

Потужні сплески захворюваності штамом Дельта зафіксовані в Індії, Індонезії, Таїланді та Малайзії. Вже посилюють карантин Австралія і Нова Зеландія. По всій Африці в цілому тільки за останній тиждень кількість нових випадків зараження COVID-19 підскочила на 25%.

У Росії вже кілька днів поспіль фіксує рекорди смертності від Covid-19. Влада пов'язує це з поширенням штаму Дельта, який має велику заразність і провокує прискорений розвиток хвороби.

Що відомо про новий штам коронавіруса Дельта

Новий штам коронавіруса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим - він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше - в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Українські медики вважають, що штам Дельта, який вперше виявили в Індії, з високою ймовірністю проникне в Україну й спровокує нову хвилю пандемії. Вони не беруться називати конкретні терміни, але вважають що ситуація загостриться восени.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?