Штрихкод на лоб: в Одесі пройшов мітинг антивакцинаторів
Категорія
Україна
Дата публікації

Штрихкод на лоб: в Одесі пройшов мітинг антивакцинаторів

Штрихкод на лоб: в Одесі пройшов мітинг антивакцинаторів
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 24 жовтня, в Одесі пройшов мітинг противників вакцинації від коронавірусу та карантинних обмежень. Учасники протесту зібралися біля пам'ятника Дюку де Рішельє й вимагали від уряду пом'якшень карантину. 

Джерело: “Суспільне”, ЗМІ Одеси.

За словами організаторів, в мітингу взяли участь близько 100 людей. За інформацією поліції, на акцію зібралося близько 40 людей. Всі присутні були без захисних масок.

Учасники вважають, що влада незаконно примушує українців вакцинуватися, чим порушує Конституцію України.

Одесити-антивакцинатори принесли з собою плакати з гаслами: "Поділ між вколотих і здорових. Ви хочете громадянську війну?", "Дистанційне навчання – неосвіченість молоді", "Спочатку маска – потім штрих-код на лоб".

Чого вимагали учасники мітингу?

"Вони виступають проти суворих обмежень для нещеплених громадян, а також опираються на статті Конституції і навіть збираються провести такий собі юридичний майстер-клас із захисту своїх прав", – пише місцеве видання 8NEWS.

Водночас "7 канал Одеса" повідомляє, що учасники акції поширювали фейки про пандемію та вакцинацію. Частина з присутніх представилися лікарями і заявили, що "усе це план з нанесення штрих-кодів на людей і перетворення їх у біомасу".

За інформацією видання, мітингувальники вимагають скасувати всі заборони і вважають, що щеплення небезпечніше за коронавірус. Також вони висловлюють думку, що ситуація сприяє корупції і розколу суспільства.

Фото: t.me/odessa7kanal.

Як повідомляє видання “Думська”, акція була добре підготовлена - люди прийшли з роздрукованими плакатами, а промови учасників мітингу були завчасно вивченими.

"Багато учасників акції вважають, що безкоштовні щеплення, які їм пропонує держава, обмежують їхню свободу. Більш того, чимала кількість антивакцинаторів впевнені, що вакцини -це частина програми «геноциду людства», медичні маски - «намордники», а вакцина - ніщо інше, як «чіпування», від якого і до «штрих-коду на лобі» недалеко", - інформує видання.

Зазначимо, за минулу добу в Одеській області підтвердили 1403 нових випадків COVID-19. Кількість інфікованих з початку пандемії в регіоні зросла до 180 550 осіб.

За даними МОЗ, вчора від ускладнень коронавірусу в Одеській області померли 32 людини (3811 за весь час пандемії). Видужав 151 пацієнт, офіційно ковідні лікарні в регіоні завантажені на 74% (2745 ліжок з 3708)

Читайте також:

  • В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів.

  • В ковідних відділеннях одеських лікарень критично не вистачає медпрацівників.

  • На Буковині ввели безпрецендентні карантинні обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?