Швейцарія приєдналась до сьомого пакету санкцій ЄС проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Швейцарія приєдналась до сьомого пакету санкцій ЄС проти РФ

Швейцарія приєдналась до сьомого пакету санкцій ЄС проти РФ
Джерело:  online.ua

3 серпня офіційно стало відомо, що Федеральна рада Швейцарії підтвердила приєднання до останнього, сьомого пакету санкцій Євросоюзу, який ввели через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Джерело:  "Європейська правда"

Швейцарія також вводить санкції проти Росії

Зважаючи на триваючу військову агресію Росії в Україні, Федеральна рада запровадила додаткові санкції проти Росії 3 серпня відповідно до останніх санкцій ЄС щодо золота та виробів із золота. Заходи набувають чинності о 18:00 3 серпня, – сказано в заяві.

Що важливо розуміти, нові санкції офіційного Брюсселю передбачають замороження активів найбільшого банку Росії – "Сбербанка", останньому заборонено надавати кошти, економічні ресурси чи технічні послуги. Окрім того, наголошується, що до санкційного списку офіційного Берну також додали ще 54 фізичних та 9 юридичних осіб.

Таким чином, список осіб та організацій, щодо яких Швейцарія ввела санкції у зв’язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС, – вказано в повідомленні.

За словами представників Федеральної ради Швейцарії, жодна із санкцій проти країни-агресорки не спрямована проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та РФ. Що важливо розуміти, з цією метою були передбачені два винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?