Швейцарія приєдналася до десятого пакета санкцій Євросоюзу проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Швейцарія приєдналася до десятого пакета санкцій Євросоюзу проти РФ

Швейцарія приєдналася до десятого пакета санкцій Євросоюзу проти РФ
Джерело:  online.ua

29 березня на засіданні Федеральної ради Швейцарії було ухвалено рішення про введення нових санкцій проти Росії. Цей крок наближає Швейцарію до Європейського Союзу, який нещодавно схвалив десятий пакет санкцій.

Джерело: уряд Швейцарії

Швейцарія приєдналася до десятого пакета санкцій Євросоюзу проти РФ

25 лютого Євросоюз прийняв нові санкції проти Росії у зв'язку з військовою агресією, що триває, проти України. У рамках десятого пакету санкцій було введено обмеження щодо Росії.

Вже 1 березня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) вніс поправки до додатків до постанови та схвалив запровадження Швейцарією санкцій проти близько 120 фізичних та юридичних осіб.

Ці заходи було вжито у відповідь на дії Росії в Україні. Санкції набули чинності з 29 березня, після того, як Федеральна рада Швейцарії затвердила їхнє введення.

Що відомо про санкції ЄС проти Росії

Нові санкції проти Росії, введені Євросоюзом та підтримані Швейцарією, включають заборону на участь громадян Росії у складі керівних органів власників або операторів об'єктів критичної інфраструктури, а також обмеження на експорт різних видів товарів, включаючи товари подвійного призначення, товари, що сприяють розвитку сектору оборони та безпеки, та товари, що використовуються в авіаційній та аерокосмічній галузях.

Останній пакет санкцій також посилює обмеження імпорт товарів, мають економічного значення для Росії.

Ці обмеження введені у відповідь на воєнну агресію Росії проти України, що триває, і здійснені з метою тиску на Росію і досягнення миру і стабільності в регіоні.

При цьому, Федеральна рада запроваджує можливість надання дозволу на переказ коштів або економічних ресурсів фізичним особам, компаніям або організаціям, що потрапили під санкції, в індивідуальному порядку, якщо це буде визнано необхідним для захисту інтересів Швейцарії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?