Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним допомогу в ухиленні від санкцій — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним допомогу в ухиленні від санкцій — ISW

Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним допомогу в ухиленні від санкцій — ISW
Джерело:  online.ua

20-22 березня до РФ прибуде президент Китаю Сі Цзіньпін, який зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Аналітики ISW вважають, що він обговорить з російським диктатором схеми ухилення від санкцій та посередництво Китаю у врегулюванні війни в Україні шляхом переговорів. 

Джерело: ISW

Навіщо Сі Цзіньпін ї їде до РФ

У Кремлі заявили, що Путін і Сі планують підписати невизначені двосторонні документи та обговорити актуальні питання всебічного партнерства Росії та Китаю.

Раніше стало відомо, що китайські компанії продавали російським організаціям гвинтівки, запчастини до безпілотників та обладнання, яке могло бути використане у військових цілях.

Західні спецслужби заявили, що Китай розглядає можливість надання Росії летального обладнання.

 Ймовірно, Сі планує обговорити з Путіним і російськими офіційними особами схеми ухилення від санкцій, щоб підтримати продаж і постачання китайського обладнання Росії, - вважають аналітики.

Раніше ISW оцінювало, що президент Білорусі Олександр Лукашенко і Сі 1 березня підписали пакет із 16 угод, які можуть сприяти ухиленню Росії від санкцій шляхом спрямування китайських товарів через Білорусь.

Сі також, ймовірно, має на меті сприяти зусиллям Китаю, спрямованим на позиціонування країни як неупередженого третього посередника на переговорах між Росією та Україною, - йдеться у звіті аналітиків.

24 лютого 2023 року Китай оприлюднив мирний план з 12 пунктів щодо війни в Україні.

Наразі, за словами аналітиків, залишається незрозумілим, що конкретно охоплюватимуть китайські пропозиції щодо врегулювання війни шляхом переговорів.

Сі може спробувати використати свій успіх у посередництві у відновленні дипломатичних відносин між Іраном і Саудівською Аравією на більш масштабну спробу посередництва у цій війні, - додали аналітики.

Офіційні причини візиту Сі Цзіньпіна до Москви

У Китаї метою візиту Сі Цзіньпіна називають "мир". Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь зазначив, що Китай відстоюватиме свою "об’єктивну та неупереджену позицію" щодо міжнародних та регіональних питань, включаючи "кризу в Україні".

У Кремлі додають, що на зустрічі відбудеться "обмін думками у контексті поглиблення російсько-китайської співпраці на міжнародній арені".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?