"Сигнали деескалації". МЗС відреагувало на розмову Байдена і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Сигнали деескалації". МЗС відреагувало на розмову Байдена і Путіна

"Сигнали деескалації". МЗС відреагувало на розмову Байдена і Путіна
Джерело:  online.ua

Переговори між президентами США Джо Байденом і Росії Володимиром Путіним уможливили "стримування та деескалацію". Так прокоментував вчорашню подію глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

Джерело: Reuters

Дипломат привітав спроби США посадити Росію за стіл переговорів, але додав, що пріоритетом є розробка пакету стримування, щоб запобігти подальшій військовій ескалації з боку Москви.

Україна та її союзники в НАТО забили тривогу щодо переміщення російських військ поблизу кордонів України цього року, що викликало занепокоєння, що тліючий конфлікт на сході України може перерости у відкриту війну між двома сусідами.

Сам по собі контакт слугує засобом стримування та деескалації. Ми цінуємо ключову дипломатичну участь США у зусиллях для того, щоб повернути РФ за стіл переговорів.

– Дмитро Кулеба

Байден попередив Путіна у вівторок, що Захід запровадить "сильні економічні та інші заходи" щодо Росії, якщо та почне новий наступ проти України. Тим часом Путін вимагав гарантій, що НАТО не буде розширюватися далі на схід.

Кулеба очолив дипломатичні зусилля Києва, щоб натиснути на союзників щодо пакету заходів, щоб стримати Росію від початку нового наступу. Росія відкинула припущення про таку атаку як неправдиву та підбурювальну, звинувачуючи Україну та Сполучені Штати в дестабілізуючій поведінці.

Глава МЗС сказав, що впевнений, що «Путін почув дуже чіткі та сильні сигнали щодо ескалації Росії вздовж кордону України та в регіоні».

Кремль назвав "вкиданням" дані про атаку Росії

Нагадаємо, напередодні прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков назвав вкиданням дані про можливу атаку Росії на Україну з трьох сторін. У Путіна вважають такі вкидання «камуфляжем», щоб «прикрити агресивні помисли, які можуть мати місце у Києві». Йдеться про начебто атаку України на сепаратистські формування, що підтримуються Росією.

Переговори між Зеленським та Байденом

Вже завтра мають відбутися переговори між президентом Володимиром Зеленським та Байденом, які дозволять лідерам двох країн обговорити подальші кроки для стримування Росії та шляхи пожвавлення чотиристоронніх мирних переговорів між Україною, Росією, Францією та Німеччиною щодо конфлікту на сході України.

Наразі, оскільки ми бачимо явну відсутність конструктивності з російської сторони, головним пріоритетом є ефективне виконання комплексного пакету стримування, щоб демотивувати Росію від подальшої військової ескалації.

– Дмитро Кулеба

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?