Сили оборони знищили 58 БпЛА Shahed та завдали 15 авіаударів — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони знищили 58 БпЛА Shahed та завдали 15 авіаударів — зведення Генштабу

Сили оборони знищили 58 БпЛА Shahed та завдали 15 авіаударів — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом доби Сили оборони відбили 18 російських атак. Також під час нічної атаки РФ сили ППО збили 58 із 59 ворожих БпЛА “Shahed”, а не 52 з 54, як повідомлялося раніше.

Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ знищили ЗРК С-300 та три пункти управління

Авіація сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки військ РФ, а також 2 - по зенітно-ракетних комплексах.

Ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс С-300, 3 пункти управління та склад боєприпасів росіян.

За уточненою інформацією, цієї доби, вночі, російська федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”, 58 із 59 було знищено нашими захисниками.

Війська РФ вели наступ на трьох напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку противник протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник наступальних дій не проводив.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії північно-східніше Оріхово-Василівки та в напрямку Іванівського.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Вугледара.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Ситуація на окупованих територіях України

Генштаб повідомив, що у Лисичанську Луганської області дезертирували близько 80 осіб з підрозділу “шторм-z” російських окупаційних військ.

Вони самовільно залишили бойові позиції. Також, в районі Бахмута, дезертирували близько 30 осіб з ПВК “вагнер”, які також самовільно залишили бойові позиції, викравши військову техніку.

Також триває примусова паспортизація українців у Нижньосірогозькому районі тимчасово захопленої території Херсонської області.

Зокрема, російські окупанти постійно тиснуть на місцевих, погрожують депортацією та конфіскацією майна. Так, місцевим громадянам з українським паспортом, водійським посвідченням та технічним паспортом на транспортний засіб, погрожують конфіскацією в разі відмови отримання документів російського зразка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?