Силовики перекрили переходи між Сербією та Косово
Категорія
Світ
Дата публікації

Силовики перекрили переходи між Сербією та Косово

Силовики перекрили переходи між Сербією та Косово
Джерело:  online.ua

Як стверджують іноземні журналісти, ввечері 31 липня поліцейські перекрили переходи між Косово та Сербією. На кордоні наразі зберігається вкрай напружена ситуація.

Джерело: Kosovo online

Переходи між Косово та Сербією перекрили силовики

За словами користувачів мережі, прикордонники Косово заблокували міст для переходу до Сербії. Стягують військову техніку.

Що важливо розуміти, ввечері цього ж дня на кордоні між Косово та Сербією виникло загострення. Місцеві заявляли, що чують звуки сирен та пострілів.

Проте пізніше у Міністерстві оборони Сербії почали стверджувати, що сербська армія поки що не перетинала адміністративну лінію і нібито "жодним чином не входила на територію Косова та Метохії".

З окремою публічною заявою з цього приводу вже виступив президент Сербії Александр Вучич. Він сказав, що косівська поліція начебто має намір вночі почати військову операцію проти сербів. За словами політика, його країна не планує капітулювати, однак продовжує "молитися за мир".

Фото — kosovo-online.com

Що важливо розуміти, сам Вучич є давнім прихильником РФ та російського диктатора Володимира Путіна. До прикладу, у липні він почав стверджувати, що якщо міжнародна спільнота не погодиться на умови Кремля, то світ начебто чекає "пекло".

У Сербії різко відреагували на ініціативу Косово про скасування документів і автомобільних номерів сербів.
З 1 серпня сербські документи на території Косово вважатимуться недійсними. У Белграді заявили, мовляв, албанська сторона в Косово та Метохії готує "пекло" уже незабаром.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?