Син генерала розвідки РФ очолює одну з програм Ради Європи — Bild
Категорія
Політика
Дата публікації

Син генерала розвідки РФ очолює одну з програм Ради Європи — Bild

Син генерала розвідки РФ очолює одну з програм Ради Європи — Bild
Джерело:  online.ua

Батько 39-річного громадянина РФ Ігоря Небиваєва, виконавчого директора програми Ради Європи по боротьбі з відмиванням грошей Moneyval, ймовірно, є генералом Служби зовнішньої розвідки Росії.

Джерело:  Bild  із посиланням на своїх інсайдерів

Одну з програм Ради Європи очолює син генерала розвідки РФ

Німецькі журналісти звернули увагу на те, що прізвище Небиваєва вказане на офіційному сайті Moneyval, однак досі у відкритому доступі не було інформації про його родинні зв'язки.

Як вдалося дізнатися редакції Bild, 68-річний Володимир Небиваєв служить у Москві і є генералом Служби зовнішньої розвідки РФ.

Що важливо розуміти, російську СЗР вважають відповідальною за отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії у 2018 році.

Після тих подій офіційний Київ вирішив вислати кількох російських дипломатів під прикриттям, зокрема й Небиваєва.

За словами журналістів, батько й син Небиваєви досі зареєстровані в одній квартирі в Москві.

Окрім того, наголошується, що Ігор Небиваєв досі не відреагував на прохання Bild прокоментувати ці дані.

Що відомо про Ігоря Небиваєва

Син генерала СЗР РФ є випускником Московського університету імені Ломоносова.

Німецькі журналісти звертають увагу на те, що керівництво програмою Ради Європи дає йому "уявлення про заходи, що вживаються країнами-членами проти відмивання грошей – проте російське відмивання грошей повсюдно присутнє в Європі".

Не можна також не згадати про те, що рік тому Рада Європи вигнала країну-агресорку після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Водночас зі 120 росіян, які працювали в РЄ, близько 90 станом на зараз зберегли свої робочі місця – насамперед ті, хто має подвійне громадянство. Співрозмовники Bild у Раді Європи вказують, що серед росіян є віддані і лояльні співробітники, але сумніви щодо них залишаються. Звичайно, зараз стоїть питання довіри до цих людей. Ці люди тепер мають доступ до конфіденційних даних, а також можуть брати участь у розробці керівних принципів і, таким чином, впливати на них, - зазначає видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?