Синоптики попереджають українців про серйозне похолодання
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають українців про серйозне похолодання

Синоптики попереджають українців про серйозне похолодання
Джерело:  online.ua

Синоптики звертають увагу українців на те, що перші нічні заморозки прийшли в нашу країну ще у жовтні й тримались на рівні -1...-2 градусів. Проте незабаром в Україні розпочнеться серйозне похолодання.

Джерело: "Укргідрометцентр"

В Україні різко зміниться погода

За словами синоптиків, нічні морози уже відчувають жителі західних, північних та центральних областей. До прикладу, вночі 25 жовтня уже було -1...-3 градуси.

"З 26 жовтня Україну накриє серйозне похолодання. Попри те, що вдень температура повітря сягатиме за +10 градусів, вночі вона різко опускатиметься нижче нуля. Морози прогнозують майже у всіх областях, крім Одеської. До речі, синоптики пов'язують це з арктичним циклоном. Найхолодніше вночі буде на Сході. У Луганській області прогнозують аж -5...-7 градусів, Харківській – -4...-6. Така ж температура буде і на Буковині. На Півночі показники термометра сягнуть -2...-4", - йдеться в повідомленні.

Ніч 26 жовтня в Україні буде холодною (фото - meteo.gov.ua)

Як кажуть синоптики, протягом 27 жовтня морози будуть триматися. Ба більше, в окремих областях навіть посиляться. До прикладу, у Чернівецькій області. Однак вже з 28 жовтня ночні морози відступлять.

Справжнє похолодання завітає в Україну в листопаді

Представники "Укргідрметцентру" звертають увагу на те, що листопад не буде надто холодним місяцем, особливо у першій декаді. Середня місячна температура триматиметься на рівні +1...+7 градусів тепла, що є кліматичною нормою. Окрім того, наголошується, що у межах норми буде і місячна кількість опадів: 31 – 61 міліметрів, а в гірській місцевості – 64 – 96.

"Абсолютний мінімум температури сягатиме, за прогнозом, до -15...-24 градусів морозу. Щоправда, згідно з даними ресурсу WorldWeather, такі морози та сніг завітають в Україну тільки в кінці листопада. Вночі у регіонах спостерігатимуть лише морози, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть мізерні +2...+5", - кажуть синоптики.

Читайте також:

  • На Буковелі та Попі Івані падає сніг — перше фото

  • Зникнення міст, посухи і лісові пожежі – експерти дали прогноз щодо зміни клімату в України.

  • Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?