Сирія визнала "незалежність" псевдореспублік "ЛДНР"
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирія визнала "незалежність" псевдореспублік "ЛДНР"

Сирія визнала "незалежність" псевдореспублік "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

29 червня Сирія визнала" незалежність та суверенітет" так званих "Луганської та Донецької Народних Республік".

Джерело: сирійське державне інформагентство "SANA" з посиланням на офіційне джерело в Міністерстві закордонних справ та експатріантів

Сирія слідом за РФ визнала псевдонезалежність ОРДЛО

Спираючись на спільну волю та бажання налагодити відносини у всіх сферах, Сирійська Арабська Республіка ухвалила рішення визнати "незалежність та суверенітет" "Луганської Народної Республіки" та "Донецької Народної Республіки", — повідомили в агентстві.

Зазначається, що Сирія проведе переговори з керівництвом псевдореспублік щодо зміцнення відносин, включаючи "встановлення дипломатичних відносин".

Речник МЗС України Олег Ніколенко сказав, що офіційна реакція української сторони буде оприлюднена додатково.

Нагадаємо, що Державна дума Росії 15 лютого ухвалила проєкт звернення до президента РФ щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" самостійними, суверенними і незалежними державами. За результатами рейтингового голосування депутати вирішили винести це питання на пленарне засідання та одразу направити його Володимиру Путіну.

Він у свою чергу визнав правосуб'єктність самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" і підписав відповідний указ. Рішення було ухвалене після засідання Ради безпеки РФ 21 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?